Har EL-BILER en fremtid i Keilstruplund?

×

Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/keilstruplund.dk/public_html/includes/menu.inc).
08-07-2020 Ole Gregersen

Har det en fremtid med EL-biler i Keilstruplund?

Det skal vi i gang med at få kigget nærmere på frem mod den næste generalforsamling i 2021. Har du synspunkter eller vil du gerne med i en arbejdsgruppe kan du kontakte Henrik Lucas Hansen, der bor i nr. 37 (henrik.lucas.hansen@privat.dk). På generalforsamlingen blev nedsat en lille arbejdsgruppe som i samarbejde med bestyrelsen vil komme med et oplæg til beslutning på den kommende generalforsamling.

Hvad ved vi allerede nu? omkring el-ladestandere opsat på offentlig vejareal - og særligt i Keilstruplund. 

Rudersdal Kommune har ikke har nogle vedtagne administrative regler på området endnu, men de har et forarbejde igang. Kommunen oplyser generelt, at ved tilladelse til privat opsætning af ladestandere på offentlig vejareal vil de med stor sandsynlighed kræve, at de bliver offentlige tilgængelige (mod betaling for el naturligvis). Vi skal derfor ikke regne med at kunne opstille ladestandere udelukkende til brug for grundejerne i Keilstruplund.

Ønsker vi en eller flere el-ladestander opsat - enten på den enkelte grundejers - eller på Grundejerforeningens initiativ - gælder i begge tilfælde, at der skal søges konkret om tilladelse.

Desuden oplyser Kommunen om, at vi ikke skal forvente tilladelse, hvis løsningen indebærer, at det under opladning er nødvendigt at trække el-kabler over fortov.

Ligeledes skal det indtænkes, at ladestanderen skal beskyttes, hvis den planlægges at stå i kørebaneareal. Det kunne eksempelvis være ved etablering af en kantstens-omkranset helle, som standeren står. Det afhænger dog helt af de konkrete forhold.

Løbende vedligeholdelse skal betales af ejeren, så el-ladestanderen hele tiden fremstår pæn og vedligeholdt.

Har du flere spørgsmål til tilladelse/opsætning af el-ladestandere henvises du til Morten Hjortbøl, tlf. 72 68 23 04 eller morhj@rudersdal.dk til hvem en ansøgning også skal sendes.

Ole Gregersen, nr. 48 (formand)