Fastelavn

×

Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/keilstruplund.dk/public_html/includes/menu.inc).

Keilstruplund slår hvert år katten af tønden – både for børn og voksne (én tønde hver).

Børnene klæder sig typisk ud, mens de voksne tilsyneladende mener, at de er sjovt og kreativt udklædt til hverdag – de gør i al fald ikke noget ekstra ud det til fastelavn.

Arrangementet finder som regel sted fastelavnsøndag – men er ved tidligere lejligheder blevet skudt en søndag eller to, hvis dagen har ligget i skolernes vinterferie.

Der kåres for både børn og voksne en kattedronning (den, der slår bunden ud af tønden) og en kattekonge (den, der slår (den sidste rest af) tønden helt ned). Udover ære og krone er der præmie til både kattedronningen og kattekongen.

Fastelavn arrangeres af de regerende kattekonger, dvs. husstandene i Keilstruplund, hvor hhv. kattekongen blandt børnene og de voksnes kattekonge bor.

I Varmecentralen ligger der både snor til at hænge tønderne op og fastelavnskøller. Den nye kattekonge hos de voksne får af den regerende kattekonge en mappe med de tidligere års fastelavns-invitationer og -indkøbslister.